5 tips voor online zichtbaarheid

1. Deel jouw kennis

Oké, dat lijkt een open deur. Maar doe je het al? Laat je al zien wat jij allemaal kan? En vergeet ook niet de weg naar de kennis die je hebt te delen. Laat zien hoe je aan de kennis bent gekomen. Wat heb je gedaan, meegemaakt, gelezen, gezien waardoor je nu deze kennis deelt. En wat doe je nu om je kennis up to date te houden of te verbeteren. Dit zijn erg veel punten waar je vertrouwen van jouw volger op kan winnen!

2. Laat zien wie je bent

Niet alleen als ondernemer, maar ook als persoon! Dat betekent niet dat je heel je privéleven moet openbaren. Kies altijd zelf wat je wilt delen. Ik wil de ‘real insta’ trend niet tegenspreken, maar ik ben wel van de positiviteit. Deel iets over je hobby’s die je naast jouw onderneming hebt. Wat zijn de dingen waar ze jou voor wakker mogen maken. Ja ook als je denkt “laat me liever slapen” is er iets te bedenken. In je stories kan je heel makkelijk laten zien wat je zoal aan het doen bent. Bedenk natuurlijk wel altijd of het relevant is en zorg voor een verhaal met een begin, midden en einde.

3. Deel ook je struggels

Zoals ik al eerder zei, ‘real insta’ is te gek maar houd het positief. Deel je struggles, maar vertel daar ook bij wat je geleerd hebt of hoe je het om hebt weten te buigen naar iets positiefs. Zorg dat je niet geassocieerd wordt met klaagzang, maar een eerlijke ondernemer die het ook weleens moeilijk heeft maar met die verhalen andere inspireert en verder helpt. Dat hoeft niet heel groots of diepgaand te zijn. Het zit ook in de kleine dingen. “Ik had m’n dag echt niet gisteren, dus ben ik lekker mijn favoriete Netflix serie gaan kijken en vroeg gaan slapen. Vandaag heb ik weer helemaal mijn energie terug om te knallen”. Klein, je had een kut dag, je hebt lekker voor jezelf gezorgd en kan er nu weer tegenaan. Inspiratie: je hoeft niet altijd te knallen, je mag ook even een offday hebben en wat anders doen.

4. Laat zien waar je bent

Neem jouw volgers mee in stories op het moment zelf en/of deel achteraf met een post. Wellicht gaat jouw ideale klant wel naar hetzelfde event of ga je toevallig naar zijn/haar favoriete restaurant! Ook weer veel punten waar je kunt scoren op overeenkomsten, gedeelde interesses en gespreksonderwerpen.

5. Reageer op andere

Wel oprecht hé! Ga niet roekeloos reacties achterlaten die eigenlijk niets zeggen. Kijk naar welke berichten/stories jou aanspreken, waar je een connectie kan vinden. Door hier gezellig over in gesprek te gaan, word jij zichtbaar bij de ander. Uiteraard voelt de ander dit als jij niet oprecht bent. Doe dit daarom alleen als je ook echt de connectie voelt!

Tijd om aan de bak te gaan! Wil je wel posten maar heb je geen passende beelden? Dan help ik je graag aan jouw unieke beeldbank, passend bij jouw personal brand. #opendeurnummer20379274

 

error: