1. Denk van te voren na over het soort foto’s dat je wilt

Maak bijvoorbeeld op Pinterest een moodboard aan. Kijk welke kleuren je aanspreken en bij je brand passen. Zijn het minimalistische foto’s of juist met veel producten? Felle kleuren of juist pasteltinten of helemaal geen kleur? Zo kan je nog wel even doorgaan om te bedenken wat voor foto’s je wilt/nodig hebt. Koop/bestel (blijf zoveel mogelijk thuis) producten die je graag op de foto hebt.

2. Zorg voor goed licht

Om ervoor te zorgen dat de foto scherp en zonder ruis gemaakt kan worden, is daglicht hard nodig. Ga overdag aan de slag in een ruimte waar het meeste daglicht binnenkomt.  Zorg dat je het daglicht achter je hebt. Zo fotografeer je met het licht mee en er niet tegen in.

3. Let op kleurencombinaties

Je hebt eerder al nagedacht wat je mooi vindt en wat bij jouw brand past. Let nu op dat je bij het maken van de setting de juiste kleurencombinaties kiest. Wil je bijvoorbeeld een rustige uitstraling? Zorg dan voor zo min mogelijk verschillende kleuren, maximaal 3. Weet je al waar je deze specifieke foto voor gaat gebruiken? Stem daar de kleuren op af.

4. Probeer verschillende hoeken uit

Bonus tip: zet het raster van de camera app op je telefoon aan. Hierdoor kan je beter kaderen. Begin eens met flatlay maken (recht van boven). Probeer vervolgens om net een andere hoek aan te nemen, wat dichterbij of verder weg. (Gebruik nooit de zoom functie, beweeg jezelf!) Kantel je telefoon iets naar boven en naar beneden. Zo heb je van dezelfde setting al gevarieerde foto’s. Later kan je kiezen welke je het mooiste vind geworden.

5. Bewerk de foto’s met de Lightroom app

Deze kan je ook gebruiken zonder abonnement. Heb je zelf al een favoriete app, gebruik die dan vooral. Ik raad je aan om lightroom te gebruiken, omdat je hier heel makkelijk het licht en de kleuren kan aanpassen. En als je eenmaal je ideale bewerking(filter) gevonden hebt, kan je ‘m opslaan en op al je foto’s plakken! Als je meer wilt weten over hoe de Lightroom app werkt, kijk dan zeker even op YouTube.

Heel veel plezier met het maken van de foto’s! Toch liever niet zelf aan de slag? Download hier gratis stockfoto’s of kijk in de store.

error: